Ασημένια Σκεύη & Αντικείμενα: Τότε Και Τώρα

Για εκατοντάδες χρόνια ένα από τα βασικά λειτουργικά αλλά και συμβολικά στοιχεία ενός νοικοκυριού ήταν τα ασημικά του, σκεύη σερβιρίσματος όπως ποτήρια, πιάτα κανάτες δίσκοι, σετ μαχαιροπήρουνα και άλλα αντικείμενα όπως κηροπήγια, κορνίζες κλπ.

Τις τελευταίες δεκαετίες η μόδα της διακόσμησης επέβαλλε πιο λιτά αντικείμενα , με μεγαλύτερη έμφαση στη λειτουργικότητα παρά στο υλικό. Επίσης τόσο οι αλλαγές στη μόδα αλλά και στον τρόπο ζωής είναι ένα βασικό κίνητρο για να έχει κανείς αναλώσιμα σκεύη που μπορεί να τα αλλάξει ανάλογα με την εποχή, τις διαθέσεις και το χώρο του.

Ένας εξίσου σημαντικός λόγος που τα ασημικά έπαψαν να ενδιαφέρουν τα νοικοκυριά είναι η χρονοβόρα και συχνή διαδικασία συντήρησης τους προκειμένου να δείχνουν την λάμψη τους. Στη σημερινή εποχή με τους ιδιαίτερα απαιτητικούς ρυθμούς τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες που ασχολούνται με τη φροντίδα του σπιτιού θεωρούν πραγματική πολυτέλεια να καταναλώνουν χρόνο και κόπο σε μια τέτοια δραστηριότητα.

Σε αντίθεση με το χρυσό, η τιμή ασημιού στις διεθνείς αγορές επηρεάζεται εξίσου από τον ρόλο του ως επένδυση αλλά και από τον ρόλο του ως βιομηχανικού μετάλλου. Η άνοδος της μεσαίας τάξης στις αναδυόμενες οικονομίες και η αύξηση της κατανάλωσης στις ανεπτυγμένες χώρες δημιούργησε μια εκρηκτική ζήτηση για βιομηχανικά προϊόντα τα οποία απαιτούν μεγάλες ποσότητες ασημιού με αποτέλεσμα την άνοδο της τιμής του στις διεθνείς αγορές την τελευταία δεκαετία.

Γι όλους τους παραπάνω λόγους είναι σπάνια πια η αγορά νέων ασημικών σκευών αλλά και εξίσου σπάνια η χρήση όσων ήδη υπάρχουν, αντιθέτως είναι ελκυστική η προοπτική της αξιοποίησης τους. Κι ενώ κάποτε ήταν αδιανόητο να πουληθούν μια και συμβόλιζαν την ευμάρεια ενός σπιτιού και θεωρούνταν το τελευταίο βήμα που θα μπορούσε να κάνει ένα νοικοκυριό σε περίπτωση οικονομικών δυσχερειών σήμερα είναι μια συνηθισμένη διαδικασία προκειμένου να αξιοποιηθούν (με εξαίρεση ίσως κάποια κομμάτια που θεωρούνται κειμήλια) ακόμα κι αν δεν συντρέχουν άμεσοι οικονομικοί λόγοι.

Ασημένια Σκεύη & Αντικείμενα: Κριτήρια Αξιολόγησης

Σε ότι αφορά τα ασημένια σκεύη και αντικείμενα η εκτίμηση γίνεται με βάση τα παρακάτω κριτήρια

ΤΙΚ 350x320 2

Η περιεκτικότητα σε ασήμι

ΤΙΚ 350x320 2

Το βάρος του

ΤΙΚ 350x320 2

Η χρονολογία κατασκευής

ΤΙΚ 350x320 2

Το σχέδιο

ΤΙΚ 350x320 2

Ο κατασκευαστής

ΤΙΚ 350x320 2

Η κατάσταση στην οποία έχει διατηρηθεί μέσα στα χρόνια

Η μονάδα μέτρησης καθαρότητας του ασημιού είναι οι βαθμοί με κλίμακα των 1000. Οι βαθμοί υπάρχουν συνήθως σ’ ένα εμφανές σημείο με ειδική σφραγίδα (800°, 825°, 850°, 900°, 925°, 950°). Όσο περισσότεροι είναι οι βαθμοί τόσο πιο πολύτιμο είναι το αντικείμενο αφού ακολουθεί την τιμή ασημιού στις διεθνείς αγορές! Όταν δεν έχει σφραγίδα συνηθίζεται να είναι επάργυρο, δηλαδή απλά ένα κομμάτι από μέταλλο που είναι επικαλυμμένο με άργυρο (ασήμι).

Η Κεντρική Αγορά Χρυσού σας δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιήσετε τα ασημένια σκεύη και αντικείμενα σας με την καλύτερη τιμή ασημιού της αγοράς και μια αξιόπιστη διαδικασία αξιολόγησης με τους συγχρόνους φασματογράφους που διαθέτει.

 

Χρήσιμη πληροφορία

Το ασήμι ήταν γνωστό από την αρχαιότητα ως αντισηπτική ουσία ενώ ασημένια χειρουργικά εργαλεία χρησιμοποιούνταν στην Ευρώπη ήδη από το Μεσαίωνα. Αυτή του η ιδιότητα έδωσε τροφή στις λαϊκές δοξασίες και προλήψεις που ήθελαν τα όπλα από ασήμι να εξοντώνουν κάθε είδους μεταφυσικά πλάσματα.

Υπηρεσίες

Στα συγκεκριμένα πολύτιμα αντικείμενα, προσφέρουμε:

1

Αγορά

Αγοράζουμε τα πολύτιμα αντικείμενά σας, στην καλύτερη τιμή και εισπράττετε άμεσα μετρητά.

Περισσότερες λεπτομέρειες

2

Ενεχυρίαση

Δικαίωμα επαναγοράς. Άμεσα μετρητά χωρίς να χρειαστεί να πουλήσετε τα πολύτιμα αντικείμενά σας.

Περισσότερες λεπτομέρειες