Αξιοποιώντας τα κοσμήματα σας

platina

Αν έχετε κοσμήματα ή αντικείμενα από χρυσό ή άλλο πολύτιμο μέταλλο που δεν χρησιμοποιείτε ή επιθυμείτε να επενδύσετε την αξία τους με ένα διαφορετικό τρόπο η Κεντρική Αγορά Χρυσού μπορεί να σας προσφέρει με την διαδικασία της πώλησης ή τη διαδικασία της ενεχυρίασης τις καλύτερες τιμές της αγοράς είτε αξιολογηθούν ως κοσμήματα είτε ως πολύτιμο μέταλλο (χρυσός, ασήμι , πλατίνα παλλάδιο) αλλά και να σας προτείνει την αξιοποίηση τους μέσω επενδυτικών νομισμάτων και χρυσού

Η Κεντρική αγορά χρυσού παρακολουθεί καθημερινά τη διεθνή τιμή χρυσού και άλλων πολύτιμων μετάλλων και ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο τις τιμές της ιστοσελίδας μας προσφέροντας τις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς.

Στην Κεντρική Αγορά Χρυσού η 50ετης εμπειρία μας στον κλάδο της χρυσοχοΐας μας δίνει τη δυνατότητα να μεταπωλήσουμε τα κοσμήματα και τα αντικείμενα σας σε ένα ευρύ και αξιόπιστο δίκτυο συνεργατών και πελατών.

Κριτήρια Αξιολόγησης και Εκτίμησης Κοσμημάτων ως κόσμημα ή ως πολύτιμο μέταλλο

Βάσει των παρακάτω κριτηρίων αποφασίζουμε αν το κόσμημα
θα αγοραστεί στην τιμή κοσμήματος ή στην τιμή χρυσού ή άλλου πολύτιμου μετάλλου.

tik

Ποιότητα κατασκευής

Κάθε κόσμημα είναι μοναδικό και ενσωματώνει την τέχνη και το ταλέντο του δημιουργού του ακόμα και στις πιο μικρές του λεπτομέρειες. Η ποιότητα κατασκευής είναι ένα από τα πιο βασικά κριτήρια για την εμπορικότητα ενός κοσμήματος που μας δίνει τη δυνατότητα να τα μεταπωλήσουμε μέσα από ένα εκτεταμένο δίκτυο συνεργατών και πελατών. Στις ιδιαίτερες περιπτώσεις που όλα τα παραπάνω επισφραγίζονται με την υπογραφή ενός επώνυμου οίκου και ενός διάσημου σχεδιαστή τότε η αξία ενός κοσμήματος απογειώνεται.

tik

Περιεκτικότητα σε πολύτιμο μέταλλο και βάρος

Βασική μονάδα μέτρησης της καθαρότητας του χρυσού είναι το καράτι (Κ), που μας δείχνει την περιεκτικότητα χρυσού σε ένα κόσμημα ή αντικείμενο. Τα καράτια μετριούνται σε κλίμακα εύρους από 0 έως 24. Τα πιο συνήθη καράτια στα ελληνικά κοσμήματα είναι 9, 14, 18 ή 22. Όσα περισσότερα τα καράτια σε συνδυασμό με το βάρος του κοσμήματος, τόσο μεγαλύτερη είναι η αξία με βάση την τιμή χρυσού και των άλλων πολύτιμων μετάλλων.
Επίσης σε πολλές περιπτώσεις η καθαρότητα του πολύτιμου μετάλλου μετριέται σε κλίμακα χιλιοστών με μέγιστη τιμή το 1000 (ή πρακτικά το 999.9)
Στην Κεντρική Αγορά Χρυσού επιδιώκουμε πάντα την καλύτερη εξυπηρέτηση σας, για το σκοπό αυτό διαθέτουμε φασματογράφους SKYRAY EDX 3000 και EDX600 οι οποίοι μας δίνουν τη δυνατότητα να βρίσκουμε άμεσα και αξιόπιστα, την περιεκτικότητα του χρυσού ή άλλων πολύτιμων μετάλλων σε ένα κόσμημα ή άλλο αντικείμενο. Επιπλέον διαθέτουμε πιστοποιημένες ζυγαριές βάσει των προδιαγραφών του Υπουργείου Εμπορίου.

tik

Οι πολύτιμοι λίθοι

Οι γεμολόγοι της Κεντρικής Αγοράς Χρυσού με την εμπειρία και τη γνώση που διαθέτουν μπορούν να εκτιμήσουν τα διαμάντια και τους πολύτιμους λίθους (Σμαράγδι, Ρουμπίνι, Ζαφείρι) με υπευθυνότητα και ακρίβεια. Αν έχετε το πιστοποιητικό της πέτρας, παρακαλούμε να το φέρετε μαζί σας στην Κεντρική Αγορά Χρυσού κατά την εκτίμηση.

tik

Το χρώμα

Εκτός από το καράτι όμως, υπάρχει και ένα άλλο καθοριστικό χαρακτηριστικό που είναι το χρώμα του χρυσού, που ξεκινάει με το κλασικό κίτρινο και μετά μπορεί με τις ανάλογες προσμείξεις να αλλάξει η απόχρωση του κίτρινου ή ακόμα να γίνει λευκό ή ροζ χρυσό. Η μόδα και η ζήτηση κάθε εποχής μπορεί να διαμορφώσει σε ένα βαθμό την αξία του κοσμήματος ανάλογα με το χρώμα του.

tik

Η χρονολογία κατασκευής

Υπάρχει μια πολύ μεγάλη γκάμα σχεδίων στα κοσμήματα , άλλα θεωρούνται διαχρονικά και έχουν πάντα ένα πιστό κοινό που επιδιώκει να τα αγοράζει ακόμα και μεταχειρισμένα και άλλα που χάνουν την υπεραξία τους με την πάροδο του χρόνου και τις αλλαγές της μόδας αλλά παρόλα αυτά διατηρούν την αξία τους για το πολύτιμο μέταλλο και τις πέτρες που διαθέτουν.

tik

Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα

Η κατάσταση του κοσμήματος δηλαδή το αν έχει υποστεί φθορές, οι συντηρήσεις που έχει δεχθεί διαμορφώνουν επίσης την τελική αξία του.

Η Κεντρική Αγορά Χρυσού αγοράζει μια μεγάλη γκάμα επώνυμων κοσμημάτων και αντικειμένων  από Έλληνες ή ξένους κατασκευαστές, όπως: Λαλαούνης, Ζολώτας, Cartier, Bvlgari, Tiffany & Co,  Van Cleef & Arpels, Chopard και πολλών άλλων.

tiffany

Πίνακας Καρατίων και Περιεκτικότητας σε χρυσό

Καράτια Ποσοστό % περιεκτικότητας σε χρυσό Καθαρότητα χρυσού σε κλίμακα χιλιοστών
9K 37.5 375
10K 41.7 416/417
12K 50.0 500
14K 58.3 583/585
18K 75.0 750
22K 91.7 916/917
24K 99.99 999.9

Σχετικά Άρθρα

Υπηρεσίες

Στα συγκεκριμένα πολύτιμα αντικείμενα, προσφέρουμε:

1

Αγορά

Αγοράζουμε τα πολύτιμα αντικείμενά σας, στην καλύτερη τιμή και εισπράττετε άμεσα μετρητά.

Περισσότερες λεπτομέρειες

2

Ενεχυρίαση

Άμεσα μετρητά χωρίς να χρειαστεί να πουλήσετε τα πολύτιμα αντικείμενά σας.

Περισσότερες λεπτομέρειες

3

Ταχυδρομική Πώληση

Απλά και με ασφάλεια πουλήστε πολύτιμα αντικείμενα με δωρεάν ταχυδρομική αποστολή.

Περισσότερες λεπτομέρειες