Η Κεντρική Αγορά Χρυσού δέχεται κοσμήματα και αντικείμενα από χρυσό ή ασήμι, παλλάδιο ή πλατίνα, επώνυμα ρολόγια, λίρες, χρυσά νομίσματα και πολύτιμους λίθους σε άδετη μορφή ή δεμένους σε κόσμημα. Στόχος μας είναι η τίμια αγορά ή ενεχυρίαση των αγαπημένων σας αντικειμένων.

Τα κριτήρια αξιολόγησης και εκτίμησης των κοσμημάτων ως κόσμημα ή ως χρυσό καθορίζουν και την τιμή. Βάσει των παρακάτω κριτηρίων αποφασίζουμε αν το κόσμημα θα αγοραστεί στην τιμή κοσμήματος ή στην τιμή χρυσού.

  • Η αισθητική και ο σχεδιασμός
  • Το βάρος σε χρυσό
  • Η χρονολογία κατασκευής
  • Οι πολύτιμοι (ή μη) λίθοι που μπορεί να έχει πάνω
  • Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κόσμημα
  • Ο σχεδιαστής και κατασκευαστής
  • Το χρώμα του μετάλλου
  • Η περιεκτικότητα του μετάλλου (καράτια)

Η Κεντρική Αγορά Χρυσού δέχεται πολύτιμους λίθους σε άδετη ή μη, μορφή. Αν είναι δεμένοι σε κόσμημα, τότε αγοράζουμε το κόσμημα για τη συνολική αξία του προσθέτοντας την τιμή των πολύτιμων λίθων. Αν όχι, εκτιμώνται ξεχωριστά από τους εξειδικευμένους και έμπειρους γεμολόγους μας.

Φυσικά φροντίζουμε και εγγυώμαστε για την ασφάλεια των κοσμημάτων και πολύτιμων αντικειμένων που αφήνετε προς ενεχυρίαση. Στα καταστήματα της Κεντρικής Αγοράς Χρυσού έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και την επίσημη κρατική άδεια προκειμένου να νιώθετε ασφαλείς για τα πολύτιμα αντικείμενα που θα μας αφήσετε.

Η διαδικασία της ενεχυρίασης ή αλλιώς της εξώνησης, αγορά με δικαίωμα επαναγοράς, σας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσετε άμεσα μετρητά χωρίς να χρειαστεί να πουλήσετε τα πολύτιμα κοσμήματα και αντικείμενά σας. Η διαδικασία είναι απλή, έρχεστε σ’ένα από τα καταστήματά μας ανάλογα με το ποιο σας εξυπηρετεί, κάνουμε εκείνη τη στιγμή την εκτίμηση των αντικειμένων ή κοσμημάτων σας και συμφωνούμε στο τελικό ποσό. Η συναλλαγή αυτή καταγράφεται και η διαδικασία γίνεται επίσημα με όλα τα απαιτούμενα παραστατικά. Η ολοκλήρωση της εξώνησης, της αγοράς με δικαίωμα επαναγοράς, επισφραγίζεται με την υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού εξώνησης και την παραλαβή των μετρητών σας.

Η Κεντρική Αγορά Χρυσού δραστηριοποιείται στον κλάδο της χρυσοχοϊας για περισσότερα από 40 χρόνια. Έχει μάθει να σέβεται το κόσμημα και να αντιμετωπίζει οποιαδήποτε συναλλαγή με υπευθυνότητα, συνέπεια, αξιοπιστία και απόλυτη εχεμύθεια.

Η εκτίμηση σ’ εμάς γίνεται με φασματογράφο SKYRAY EDX 3000. Ο συγκεκριμένος φασματογράφος δίνει τη δυνατότητα να βρίσκουμε άμεσα πόσα καράτια είναι ο χρυσός ενός κοσμήματος ή αντικειμένου. To EDX 3000 είναι εφοδιασμένο μ΄έναν αποτελεσματικό και πρακτικό αναλογικό μετρητή, ο οποίος παρέχει μετρήσεις για τη συνθέση των πολύτιμων μετάλλων. Τα μετρήσιμα στοιχεία, για να γνωρίζετε, είναι χρυσός, ασήμι, χαλκός, πλατίνα και παλλάδιο. Η ακρίβεια μέτρησης φτάνει το 0,5% – 1%. Στο τέλος της εκτίμησης παρέχουμε δωρεάν την εκτύπωση της ανάλυσης του φασματογράφου.

Στην Κεντρική Αγορά Χρυσού διαθέτουμε μόνο πιστοποιημένες ζυγαριές με το πράσινο (Μ), βάσει των προδιαγραφών του Υπουργείου. Στόχος είναι να υπάρχει ακρίβεια στο ζύγισμα, για να εξασφαλιστούν τόσο οι πελάτες μας όσο και εμείς ως Εταιρεία. Οποιοσδήποτε πελάτης μπορεί να ζητήσει να ελέγξει τη ζυγαριά μας!

Έχουμε ειδικούς καταμετρητές τραπεζικού τύπου, οι οποίοι ελέγχουν τη γνησιότητα των χαρτονομισμάτων σε πολλά σημεία.

*Οι τιμές είναι καθαρές, χωρίς φόρους και κρατήσεις.

Ενεχυρίαση (εξώνηση) είναι το δικαίωμα του πωλητή να αγοράσει πάλι από τον αγοραστή το αγαθό που του πούλησε μέσα σε μία ορισμένη προθεσμία και σε ορισμένη τιμή. Πρόκειται για την αγορά με δικαίωμα επαναγοράς (ενέχυρο) και μπορεί να γίνει με πολύτιμα αντικείμενα.
Η Κεντρική Αγορά Χρυσού είναι ένα ενεχυροδανειστήριο με πολυετή εμπειρία στην εκτίμηση των πολύτιμων κοσμημάτων με ή χωρίς πολύτιμους λίθους, επώνυμα ρολόγια, τις χρυσές λίρες, τα νομίσματα και ασημένια σκεύη, τους άδετους πολύτιμους λίθους.

Αναρωτιέστε συχνά τί σημαίνουν τα σύμβολα που βλέπετε στο εσωτερικό μέρος των κοσμημάτων σας; Στον παρακάτω πίνακα βλέπετε την αντιστοιχία των βαθμών που συνήθως βλέπετε στα κοσμήματά σας με τα γνώριμα σε όλους καράτια.

Βαθμοί Καράτια
999 24
916 22
750 18
585 14
500 12
375 9