Τα χρυσά κοσμήματα από αρχαιοτάτων χρόνων είχαν ξεχωριστή θέση στη ζωή των ανθρώπων. Και βέβαια, όταν μιλάμε για αρχαία χρόνια οι κάτοχοί τους δεν ήταν κοινοί θνητοί. Η κατοχή τους ήταν συνώνυμη του κύρους, της ισχύος και του πλούτου. Με την πάροδο του χρόνου εξελίχθηκαν κι εκείνα στον έτερο καλό φίλο μιας γυναίκας μετά τα διαμάντια.
Παρόλα αυτά απαξιώνει κανείς τα χρυσά κοσμήματα, όταν τα εξισώνει με τη ματαιοδοξία. Τα χρυσά κοσμήματα αποτελούν μια ενδιαφέρουσα επένδυση. Στο σημείο να διευκρινιστεί, ότι δε θα πρέπει κανείς να αγοράσει χρυσά κοσμήματα και να περιμένει, ότι αυτομάτως θα βγάλει χρήματα. Αντίθετα όμως είναι ένας έξυπνος τρόπος να κάνει κάποιος μια επένδυση διαφοροποιώντας το επενδυτικό του χαρτοφυλάκιο. Πόσο πραγματικά αξίζουν τα χρυσά κοσμήματα όμως;

1. Διατηρούν την αξία τους
Τα χρυσά κοσμήματα παραμένουν διαχρονικά πολύτιμα, καθώς ο χρυσός δε χάνει την αξία του με την πάροδο των χρόνων. Αυτό σημαίνει, ότι μπορεί κάποιος να τα πουλήσει αργότερα για την ίδια τιμή ή για ακόμη περισσότερα χρήματα. Ταυτόχρονα ο χρυσός είναι ένα ανθεκτικό μέταλλο, κάτι που σημαίνει ότι τα κοσμήματα δε θα χάσουν την ωραία τους εμφάνιση με την πάροδο των χρόνων. Αυτομάτως αυτές οι ιδιότητες τα καθιστούν ιδανική επένδυση για όσους θέλουν να αγοράσουν κάτι που θα διαρκέσει πολύ.

2. Ο χρυσός είναι σπάνιος και μοναδικός
Οι ιδιότητες αυτές του χρυσού κάνουν τα χρυσά κοσμήματα πολύτιμα. Υπάρχει περιορισμένος αριθμός ορυχείων στον κόσμο και μάλιστα τα υπάρχοντα αποθέματα του φθίνουν. Γεγονός, το οποίο σε σχέση με τη διαρκώς αυξανόμενη ζήτησή του, οδηγεί σε σταθερή άνοδο την τιμή του χρυσού. Ως εκ τούτου και των χρυσών κοσμημάτων.

3. Ο χρυσός είναι όμορφος
Αν η λάμψη του δάμασε ολόκληρους βασιλείς, πως και οι υπόλοιποι άνθρωποι να μην υποκύψουν στη γοητεία του; Συν του ότι σε αντίθεση με άλλου είδου επενδύσεις, άνδρες ή γυναίκες μπορούν να φορέσουν χρυσά κοσμήματα. Δεν ισχύει το ίδιο με τις μετοχές, τα ομόλογα ή τα ακίνητα.

4. Τα χρυσά κοσμήματα δεν προκαλούν αλλεργίες
Ο χρυσός είναι ένα μη αντιδραστικό μέταλλο, που σημαίνει ότι δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις. Αυτό είναι σημαντικό για ανθρώπους, που εμφανίζουν αλλεργίες σε διάφορα μέταλλα.

5. Φροντίστε εύκολα τα χρυσά κοσμήματά σας
Είναι εύκολο να φροντίσει κανείς τα χρυσά κοσμήματα. Ένα απλό πέρασμα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με απαλό καθαριστικό σαπούνι και βαμβακερό πανί χωρίς ίνες, αρκούν για να διατηρήσουν την εξαιρετική τους όψη. Επιπρόσθετα αποφύγετε την έκθεσή τους σε υψηλές θερμοκρασίες ή σκληρά χημικά. Τέλος καλό είναι, μια φορά τον χρόνο, να επισκέπτεστε τον κοσμηματοπώλη της εμπιστοσύνης σας για να τα γυαλίζει και να τα διατηρεί σαν να βγήκαν μόλις από το κουτί τους.

6. Ενίοτε έχουν και συναισθηματική αξία
Τα χρυσά κοσμήματα είναι πάντα ένα εξαιρετικό δώρο είτε σε ειδικές περιστάσεις. Επιπρόσθετα μπορείτε να τα κρατήσετε και να περάσουν από γενιά σε γενιά, ώστε να έχουν οι απόγονοί σας ένα αναμνηστικό από εσάς.
Προτού λάβετε την απόφαση για να επενδύσετε στα χρυσά κοσμήματα, είναι χρήσιμο να συμβουλευτείτε κάποιον αξιόπιστο κοσμηματοπώλη. Εκείνος με την εμπειρία και τη γνώση του θα είναι σε θέση να σας στρέψει στα κατάλληλα κοσμήματα.

Στην Κεντρική Αγορά Χρυσού η 50ετης εμπειρία μας στον κλάδο της χρυσοχοΐας μας δίνει τη δυνατότητα να μεταπωλήσουμε τα κοσμήματα και τα αντικείμενα σας σε ένα ευρύ και αξιόπιστο δίκτυο συνεργατών και πελατών προσφέροντας τις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς. Η Κεντρική Αγορά Χρυσού αγοράζει μια μεγάλη γκάμα επώνυμων κοσμημάτων και αντικειμένων από Έλληνες ή ξένους κατασκευαστές, όπως: Λαλαούνης, Ζολώτας, Cartier, Bvlgari, Tiffany & Co, Van Cleef & Arpels, Chopard και πολλών άλλων.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.