Πως θα σου φαινόταν αν έφτανε στα χέρια σου ένα νόμισμα διακοσμημένο με διαμάντια; Πόσο μάλλον αν αυτά τα διαμάντια ήταν από τα πιο σπάνια που υπάρχουν.

Όχι, όλο αυτό δεν το βγάλαμε από το μυαλό μας, αλλά είναι ο τρόπος μας να σου προλογήσουμε την εντυπωσιακή είδηση ότι η Αυστραλία έκοψε ένα χρυσό νόμισμα με σπάνια ροζ διαμάντια, αξίας 2,48 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας (δηλαδή 1,5 εκατομμυρίου ευρώ)!

Γιατί να κοπεί ένα τέτοιο νόμισμα 

Ο σκοπός της κοπής του ήταν η ικανοποίηση του αμείωτου ενδιαφέροντος των πλουσίων για τα πολυτελή συλλεκτικά αντικείμενα.

Ο θησαυρός βάρους δύο χιλιογράμμων, απεικονίζει μεταξύ άλλων ένα παλιό ιστιοφόρο που αρμενίζει, έναν χρυσοθήρα, διάφορα καγκουρό και το αυστραλιανό μπαομπάμπ που συναντάται στη Δυτική Αυστραλία.

Το νόμισμα κόπηκε «για να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση για σπάνια αντικείμενα πολυτελείας», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Νομισματοκοπείου του Περθ, Ρίτσαρντ Χέιζ.

Δυο λόγια για το ίδιο το νόμισμα με τα διαμάντια 

Το νόμισμα κοσμείται από σπάνιες ροζ πέτρες, τοποθετημένες μέσα στο πιο πολύτιμο μέταλλο και αφηγείται την εποικοδομητική ιστορία της πορείας μεταξύ της φτώχειας και του πλούτου, μέσα από την εξόρυξη από το έδαφος, αυτών των περιζήτητων πόρων.

Το όνομά του είναι «Ανακάλυψη» και αντιγράφει κατά κάποιον τρόπο το «Holey Dollar», ένα από τα πρώτα κέρματα του αυστραλιανού νομίσματος.

Τα τέσσερα ροζ διαμάντια του, από τα οποία το ένα είναι 1,02 καρατίου, εξορύχθηκαν από το ορυχείο Argyle που βρίσκεται στην απομακρυσμένη δυτική περιοχή του Κίμπερλι.

 

 

Πηγή: cnn.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.