Την περίοδο του κορονοϊού, η παγκόσμια οικονομία δέχθηκε μεγάλο πλήγμα, με αποτέλεσμα, ακόμα και οι πιο ισχυρές οικονομικά χώρες να βρεθούν ένα στάδιο πριν την «κατάρρευση». Η απροσδόκητη εμφάνιση του κορονοϊού ή, αλλιώς, COVID-19 επηρέασε πολύπλευρα τις ζωές των πολιτών διεθνώς, τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις νέες συνθήκες, οι κυβερνήσεις έλαβαν αυστηρά μέτρα στην συνεχή προσπάθεια εξάλειψης του ιού, ωστόσο τα μέτρα αυτά είχαν άμεσο αντίκτυπο στην ροή του χρήματος. Σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση του επικεφαλής της Deutsche Bank, Κρίστιαν Σέβινγκ, σχετικά με την διεθνή οικονομία και το μέλλον των επιχειρήσεων, η ανάκαμψη θα γίνει σταδιακά, αλλά θα καθυστερήσει. Όλοι οι επιχειρηματικοί κλάδοι θα πρέπει να προσαρμοστούν, ώστε να λειτουργούν με μειωμένα κέρδη για μακρά περίοδο, σε σχέση με το διάστημα της προ πανδημίας. Στην διάρκεια της φετινής χρονιάς, οι προβλέψεις από ειδικούς οικονομολόγους για ραγδαία ανάπτυξη , ίδιας κλίμακας και ταχύτητας με την δεδομένη ύφεση, έπεσαν έξω. Σε πρόσφατο δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Πέτερ Αλτμάιερ, έκανε λόγο για επιβράδυνση του ρυθμού της οικονομικής δραστηριότητας για το 2020 και λιγότερο ισχυρή ανάπτυξη μέσα στο 2021, προσθέτοντας ότι δεν αναμένει πως θα επιβληθεί εκ νέου lockdown, όπως τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Στο αβέβαιο αυτό μέλλον που βαδίζει η ανθρωπότητα, υπάρχει ένα οικονομικό , και όχι μόνο, αγαθό, που διάνθισε χάρη στην δυσμενή οικονομική κατάσταση, ο χρυσός. Η τιμή του χρυσού κατάφερε την περίοδο του κορονοϊού να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και να φτάσει κυριολεκτικά στα ύψη. Τον περασμένο Ιούλιο έφτασε την τιμή ρεκόρ των 1930,48 δολαρίων ανά ουγκιά, που ισοδυναμεί περίπου με 55 ευρώ ανά γραμμάριο. Στην Κεντρική Αγορά Χρυσού, με τους εξειδικευμένους εκτιμητές της ομάδας μας, σάς παρέχουμε δωρεάν εκτίμηση και αγοράζουμε ή ενεχυριάζουμε τα πολύτιμα αντικείμενά σας, δίνοντας άμεσα μετρητά.

gold bars 1

Πηγή: astraparis.gr

Ο χρυσός, για ακόμη μια φορά σε περίοδο κρίσης, «έδειξε» την αξία του και παραμένει ψηλά στην συναλλακτική δραστηριότητα των πολιτών. Στην Κεντρική Αγορά Χρυσού, με ασφάλεια και υπευθυνότητα, εχεμύθεια και επαγγελματισμό, αναλαμβάνουμε την ενεχυρίαση των πολύτιμων αντικειμένων σας, με εμπειρία και δραστηριότητα για περισσότερα από 40 χρόνια στον κλάδο της χρυσοχοΐας. Μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, δείχνοντας εμπιστοσύνη στις γνώσεις μας, επιλέγει να «αδράξει» την ευκαιρία και να εκμεταλλευτεί προς όφελός του τα χρυσά αντικείμενα που έχει στην κατοχή του, επωφελούμενος από τα μεγάλα χρηματικά ποσά που αποφέρει ο χρυσός χάρη στην τωρινή, υψηλή του αξία. Οι χρυσές λίρες, τα χρυσά κοσμήματα και όλα τα πολύτιμα αντικείμενα που σας μεταβίβασαν με πολλή αγάπη, ως οικογενειακά κειμήλια, οι παππούδες και γιαγιάδες είναι για εμάς πρωτίστως πολύτιμα συναισθηματικά και έπειτα υλικά.

Η περίοδος του κορονοϊού και η επίδραση του στην οικονομία δεν πρέπει να αποτελεί άγχος για τους πολίτες, αντιθέτως είναι το κατάλληλο χρονικό διάστημα για ρευστοποίηση των χρυσών αντικειμένων στην Κεντρική Αγορά Χρυσού και οικονομική «ανακούφιση».

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.