ΧΡΥΣΗ ΛΙΡΑ
ΑΓΟΡΑ 373.44 €
ΠΩΛΗΣΗ 375.00 €

Διαμάντια Πολύτιμοι
Λίθοι

Η πιο σταθερή, διαχρονική και αδιαμφισβήτητη αξία στο κόσμημα είναι αυτή των διαμαντιών και των πολύτιμων λίθων.

Επειδή όμως υπάρχει μία σύγχυση στο ποιοι λίθοι είναι πολύτιμοι, ας ξεκαθαρίσουμε ότι μιλάμε για:

Σμαράγδι, Ρουμπίνι, Διαμάντι, Ζαφείρι

Οι έμπειροι γεμολόγοι της ομάδας μας έχουν την εμπειρία και τη γνώση να εκτιμήσουν μία πολύτιμη πέτρα, με υπευθυνότητα, σεβασμό και εχεμύθεια. Τα διαμάντια και οι πολύτιμοι λίθοι γίνονται δεκτοί είτε είναι σε άδετη μορφή είτε δεμένα σε κάποιο κόσμημα.

Κριτήρια που καθορίζουν την αξία που έχει ένα διαμάντι

1
Η κοπή και το σχήμα του διαμαντιού (Cut)
Τα πιθανότερα σχήματα που μπορεί να έχει ένα διαμάντι είναι το δημοφιλές Round, το Marquise, το Heart σε σχήμα καρδιάς, το Pear που θυμίζει δάκρυ, το Emerald που μοιάζει με σμαράγδι, τα Assher, Radiant, Princess και Cushion που είναι τα τετράγωνα.
2
Η καθαρότητα της πέτρας (Clarity)
Ένα αψεγάδιαστο διαμάντι με καθαρότητα -μέσα και έξω- έχει βαθμό FL (από το αγγλικό flawless που σημαίνει άψογο). Η αμέσως χαμηλότερη κατηγορία IF (internally flawless) η οποία χαρακτηρίζει τα διαμάντια που έχουν άψογη καθαρότητα μόνο στο εσωτερικό και συνεχίζει με τα VVS1,VVS2,VS1,VS2 ,SI1,SI2,SI3 ενώ η κλίμακα ολοκληρώνεται με τους βαθμούς I1, I2 και I3 με τα λιγότερο καθαρά διαμάντια.
3
Το βάρος σε καράτια (Carat)
Το καράτι είναι η μονάδα μέτρησης των πολύτιμων λίθων και ισούται με το ⅕ ενός γραμμαρίου, άρα αντιστοιχεί σε 0.2 γραμμάρια. Όσο μεγαλύτερο είναι το βάρος ενός διαμαντιού τόσο μεγαλύτερη είναι και η αξία του.
4
Το χρώμα του διαμαντιού (Color)
Όπως είναι αυτονόητο, τα λευκά και αστραφτερά διαμάντια έχουν υψηλότερη αξία από τα θαμπά και κίτρινα. Για παράδειγμα τα διαμάντια των κατηγοριών D, E, F είναι πιο λευκά και πιο ακριβά. Τα αντίστοιχα των κατηγοριών S- Z έχουν πιο κίτρινο χρώμα και είναι σαφώς πιο οικονομικά.
Τα διαμάντια προσφέρονται ως υπόσχεση αγάπης και φοριούνται ως σύμβολο δέσμευσης
Τα διαμάντια δε μπορείς να τα κατασκευάσεις, αλλά πρέπει να τα βρεις. Το κάθε διαμάντι είναι μοναδικό

Αν έχετε την εγγύηση και το πιστοποιητικό της πέτρας, παρακαλούμε να τη φέρετε μαζί σας στην Κεντρική Αγορά Χρυσού κατά την εκτίμηση