Το ενέχυρο αποτελεί, εδώ και χιλιάδες χρόνια, λύση για άμεσα μετρητά. Βλέπουμε συνεχώς ανθρώπους να περνούν καθημερινά από τις πόρτες μας και κάνουμε πάντα το καλύτερο δυνατό για να τους ενημερώσουμε σχετικά με το πώς λειτουργεί ένα ενεχυροδανειστήριο. Για να το υποστηρίξουμε αυτό, θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας 7 βασικά tips για το ενέχυρο, έτσι ώστε να μην ανησυχείτε για το εάν σάς δίνουμε πράγματι την καλύτερη προσφορά την επόμενη φορά που θα επισκεφθείτε τα ενεχυροδανειστήρια Κεντρική Αγορά Χρυσού.

 

Ενέχυρο INFO:

Η ενεχυρίαση ή αλλιώς εξώνηση (αγορά με δικαίωμα επαναγοράς), σάς δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσετε άμεσα μετρητά χωρίς να χρειαστεί να πουλήσετε τα πολύτιμα κοσμήματα και αντικείμενά σας. Ενεχυρίαση (εξώνηση) είναι το δικαίωμα του πωλητή να αγοράσει πάλι από τον αγοραστή το αγαθό που του πούλησε (ενέχυρο) μέσα σε μία ορισμένη προθεσμία και σε ορισμένη τιμή.

 

  1. Ενέχυρο: Γνωρίστε την αξία του αντικειμένου σας.

Γνωρίζοντας την αξία για το αντικείμενο που θέλετε να βάλετε ενέχυρο, μπορείτε να καταλάβετε εάν παίρνετε την καλύτερη προσφορά. Στην Κεντρική Αγορά Χρυσού διαθέτουμε πιστοποιημένες ζυγαριές με το πράσινο (Μ), βάσει των προδιαγραφών του Υπουργείου. Στόχος είναι να υπάρχει ακρίβεια στο ζύγισμα, για να εξασφαλιστούν τόσο οι πελάτες μας όσο και εμείς ως εταιρεία. Οποιοσδήποτε πελάτης μπορεί να ζητήσει να ελέγξει τη ζυγαριά μας! Ακόμη, στο πλαίσιο της εξασφάλισης μιας όσο το δυνατόν ακριβέστερης εκτίμησης των αντικειμένων σας, η Κεντρική Αγορά Χρυσού διαθέτει τον φασματογράφο SKYRAY EDX 3000. Ο συγκεκριμένος φασματογράφος δίνει τη δυνατότητα να βρίσκουμε άμεσα, πόσα καράτια είναι ο χρυσός ενός κοσμήματος ή αντικειμένου. To EDX 3000 είναι εφοδιασμένο μ’ έναν αποτελεσματικό και πρακτικό αναλογικό μετρητή, ο οποίος παρέχει μετρήσεις για τη σύνθεση των πολύτιμων μετάλλων. Ανάμεσα στα μετρήσιμα στοιχεία είναι τα πολύτιμα μέταλλα, όπως χρυσός, ασήμι, χαλκός, πλατίνα και παλλάδιο. Η ακρίβεια μέτρησης φτάνει το 99,9%. Στο τέλος της εκτίμησης, παρέχουμε δωρεάν την εκτύπωση της ανάλυσης του φασματογράφου.

 

  1. Λάβετε προσφορές από τον ανταγωνισμό.

Ναι, πήγαμε εκεί. Πάρτε το αντικείμενό σας στον ανταγωνισμό μας και λάβετε μερικές προσφορές. Είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι στην Κεντρική Αγορά Χρυσού δίνουμε τις καλύτερες προσφορές και στα τρία καταστήματα που διαθέτουμε.

 

  1. Βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα κομμάτια για το αντικείμενό σας.

Εάν ενεχυριάζετε κοσμήματα με πολύτιμους λίθους, επώνυμα ρολόγια ή επώνυμα κοσμήματα, βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα επιμέρους κομμάτια, το αρχικό κουτί συσκευασίας και τα συνοδευτικά έγγραφα που πιστοποιούν τη γνησιότητα των αντικειμένων σας. Χωρίς αυτά, ενδέχεται να μην μπορείτε να λάβετε τη μέγιστη αξία για το ενέχυρο. Οι έμπειροι εκτιμητές που διαθέτουν τα ενεχυροδανειστήρια Κεντρική Αγορά Χρυσού είναι σε θέση να εκτιμήσουν τα κοσμήματα με πολύτιμους λίθους, τα επώνυμα ρολόγια, τα επώνυμα κοσμήματα, τις χρυσές λίρες, τα νομίσματα, τα ασημένια σκεύη και τους άδετους πολύτιμους λίθους σ’ ένα ασφαλές και φιλικό περιβάλλον, προσφέροντας τις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Ενέχυρο 7 βασικά tips που πρέπει να γνωρίζεις 2

ΠΗΓΗ: CreditKarma

  1. Επιθεωρήστε το αντικείμενό σας για φθορές ή ρωγμές κατά την παραλαβή του.

Στα ενεχυροδανειστήρια Κεντρική Αγορά Χρυσού, οι έμπειροι εκτιμητές μας θα εξετάσουν με ακρίβεια και λεπτομέρεια τα αντικείμενά σας και θα τα αξιολογήσουν, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της ενεχυρίασης. Επομένως, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ελέγξετε τα πολύτιμα αντικείμενά σας για τυχόν φθορές ή ρωγμές κατά την παραλαβή τους.

 

  1. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τα απαραίτητα έγγραφα ταυτοποίησης, τα διαπιστευτήρια νόμιμης κατοχής για το ενέχυρο και γνωρίζετε τον ΑΦΜ σας.

Πρέπει να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και ό,τι ενεχυριάζουμε, ώστε να διασφαλίσουμε την προστασία των πελατών μας από κλοπή ή/και απάτη. Στα ενεχυροδανειστήρια Κεντρική Αγορά Χρυσού, κάθε συναλλαγή γίνεται με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου. Επιπλέον, προσκομίζοντας διαπιστευτήρια κατοχής για το ενέχυρο, εξασφαλίζουμε ότι όλα τα προϊόντα στα καταστήματά μας είναι νόμιμα. Η διαδικασία γίνεται επίσημα με όλα τα απαιτούμενα παραστατικά. Στο τέλος της διαδικασίας, ελέγξτε ότι λάβατε αφενός την απόδειξη αγοράς και αφετέρου τη σύμβαση εξώνησης που σάς δίνει το δικαίωμα επαναγοράς των αντικειμένων.

Ενέχυρο 7 βασικά tips που πρέπει να γνωρίζεις 3

ΠΗΓΗ: NerdWallet

  1. Σιγουρευτείτε για την νόμιμη λειτουργία του ενεχυροδανειστηρίου και την ασφάλεια του ενεχύρου σας.

Στα ενεχυροδανειστήρια Κεντρική Αγορά Χρυσού έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και την επίσημη κρατική άδεια 1950949398/2017, προκειμένου να νιώθετε ασφαλείς για τα πολύτιμα αντικείμενα που θα μάς φέρετε. Η Κεντρική Αγορά Χρυσού εγγυάται τη φύλαξη των πολύτιμων αντικειμένων σας (ενέχυρο) σε απόλυτα ασφαλείς χώρους καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στα καταστήματά μας.

Ενέχυρο 7 βασικά tips που πρέπει να γνωρίζεις 4

ΠΗΓΗ: KovaCorp

  1. Βεβαιωθείτε για την γνησιότητα των μετρητών σας.

Στο τέλος της διαδικασίας ενεχυρίασης, οι συναλλαγές πραγματοποιούνται με μετρητά. Για την διασφάλιση της γνησιότητας των μετρητών που σάς δίνουμε, τα ενεχυροδανειστήρια Κεντρική Αγορά Χρυσού διαθέτουν ειδικούς καταμετρητές τραπεζικών προδιαγραφών, οι οποίοι ελέγχουν την γνησιότητα των χαρτονομισμάτων σε πολλά σημεία. Με αυτόν τον τρόπο, εγγυόμαστε για την αξιοπιστία και την υπευθυνότητα προς τους πελάτες μας για πάνω από 40 χρόνια.

Ενέχυρο 7 βασικά tips που πρέπει να γνωρίζεις 5

ΠΗΓΗ: PawnGuruBlog

Όπως είπε ο Άγγλος φιλόσοφος, Φραγκίσκος Βάκων: «Η γνώση είναι δύναμη». Ας ελπίσουμε ότι αυτά τα 7 βασικά tips θα σάς επιτρέψουν να είστε καλύτερα προετοιμασμένοι για την πρώτη σας εμπειρία στο ενεχυροδανειστήριο Κεντρική Αγορά Χρυσού. Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας για περισσότερες υπέροχες συμβουλές κι αν έχετε απορίες, στείλτε μας ένα μήνυμα στην φόρμα επικοινωνίας ή ελάτε σε ένα από τα ενεχυροδανειστήρια Κεντρική Αγορά Χρυσού. Το φιλικό προσωπικό και οι έμπειροι εκτιμητές μας θα χαρούν να συνομιλήσετε και θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα πολύτιμα αντικείμενά σας!

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.