Όσο παράδοξο και αν ακούγεται, είναι κάποια ρολόγια που μοιάζουν να έχουν σταματήσει τον χρόνο… Είτε είσαι λάτρης των ακριβών ρολογιών είτε σού «γεννήθηκε» ένα νέο ενδιαφέρον για τα ρολόγια πολυτελείας, υπάρχουν πολλές μάρκες που ξεχωρίζουν για το στυλ και το κύρος τους. Τα ρολόγια παγκόσμιας κλάσης αναδύονται ξανά και ξανά και κάτι πολύ περισσότερο από ένα κόσμημα, είναι έργα τέχνης για να επενδύσεις. Ακολουθεί η σύνοψη των 8 κορυφαίων μαρκών με ρολόγια πολυτελείας που πρέπει να γνωρίζεις.

1. Patek Philippe

Ρολόγια 8 πολυτελείς μάρκες που ξεχωρίζουν - Patek Philippe

ΠΗΓΗ: Gear Patrol

Η Patek Philippe είναι μία από τις πιο διάσημες μάρκες στον κόσμο. Ο τελευταίος οικογενειακός κατασκευαστής ρολογιών στη Γενεύη, λέγεται ότι δημιουργεί τα καλύτερα ρολόγια στον κόσμο. Χτισμένα γύρω από τις βασικές αξίες της καινοτομίας και της αισθητικής, τα κομμάτια τους διαθέτουν περίπλοκη μηχανική και παραδοσιακό στυλ, που ευνοούνται από την τεράστια ιστορία 170 ετών.

2. Audemars Piguet

Ρολόγια 8 πολυτελείς μάρκες που ξεχωρίζουν - Audemars Piguet

ΠΗΓΗ: Amsterdam Vintage Watches

Αυτή η μάρκα δημιουργήθηκε το 1873 από τον φοιτητή τεχνολογίας, Jules-Louis Audemars, και τον φοιτητή οικονομίας, Edward-Auguste Piguet, ως πείραμα στην κατασκευή, την ακρίβεια και την ποιότητα. Όταν διαθέτεις ένα Audemars Piguet, μπορείς να είσαι σίγουρος για ένα κομψό μηχανικό ρολόι φτιαγμένο με απίστευτη χειροτεχνία και άψογο φινίρισμα. Φημίζεται για τη δημιουργία του πρώτου πολυτελούς αθλητικού ρολογιού, του Royal Oak και του πρώτου μεγάλου μεγέθους ρολογιού, του Royal Oak Offshore.

2. Chopard

Ρολόγια 8 πολυτελείς μάρκες που ξεχωρίζουν - Chopard

ΠΗΓΗ: Chrono24

Αυτή η διάσημη μάρκα κοσμημάτων είναι γνωστή για τα πολυτελή ρολόγια, όπως και για τα κοσμήματά της. Ξεκινώντας ως τεχνίτης ρολογιού, ο Louis-Ulysse Chopard δημιούργησε ρολόγια που έγιναν γνωστά για τα καινοτόμα σχέδια και την καλλιτεχνική τους αξία. Οι πρώτοι πελάτες περιλαμβάνουν τον Τσάρο Νικόλαο Β’ της Ρωσίας. Με διακριτικά χρονόμετρα, ανώτερη προσοχή στη λεπτομέρεια και υπερσύγχρονη τεχνολογική καινοτομία, η Chopard είναι μία από τις κορυφαίες μάρκες πολυτελείας ρολογιών στον κόσμο μέχρι και σήμερα.

4. Vacheron Constantin

Ρολόγια 8 πολυτελείς μάρκες που ξεχωρίζουν - Vacheron Constantin

ΠΗΓΗ: Time and Tide Watches

Από το 1755, η Vacheron Constantin είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές πολυτελών ρολογιών στον κόσμο. Όπως πολλοί από τους ανταγωνιστές, η μάρκα ιδρύθηκε στη Γενεύη της Ελβετίας από τον Jean-Marc Vacheron. Με μια πλούσια, αδιάκοπη κληρονομιά 260 ετών και «έντονο μάτι» για το παραδοσιακό στυλ. Οι ιδιοκτήτες των ρολογιών περιλαμβάνουν τον Marlon Brando, τον βασιλιά Φαρούκ της Αιγύπτου, τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη, τον Harry Truman και τον Πάπα Πίο Θ’.

5. IWC Schaffhausen

Ρολόγια 8 πολυτελείς μάρκες που ξεχωρίζουν - IWC Schaffhausen

ΠΗΓΗ: Money Inc

Ο ωρολογοποιός της Βοστώνης Ariosto Jones ίδρυσε την IWC Schaffhausen το 1868, ενώνοντας τις προοδευτικές αμερικανικές παραγωγικές δυνατότητες με τις δεξιότητες, το σχεδιασμό και τη χειροτεχνία των Ελβετών ωρολογοποιών. Αυτή η διεθνής «υπόθεση» δημιουργεί ρολόγια με άψογα πρότυπα αισθητικής και λειτουργικότητας. Εκτός από τη δέσμευσή τους για όλα τα παραπάνω, η μάρκα έχει εντυπωσιακά διαπιστευτήρια στην αειφορία και την περιβαλλοντική παραγωγή και έχει δημιουργήσει τη φήμη, όχι μόνο για τα εξαιρετικά ρολόγια, αλλά και μια μάρκα με ουσία.

6. Rolex

Ρολόγια 8 πολυτελείς μάρκες που ξεχωρίζουν - Rolex

ΠΗΓΗ: Pinterest

Η Rolex είναι μια μάρκα που δεν χρειάζεται εισαγωγή. Συνώνυμη με τον όρο ρολόγια πολυτελείας, η Rolex είναι μια διάσημη μάρκα, αναγνωρίσιμη από όλους για την εμφάνιση, την αίσθηση και τη λειτουργία της.

7. Cartier

Ρολόγια 8 πολυτελείς μάρκες που ξεχωρίζουν - Cartier

ΠΗΓΗ: Pinterest

Η Cartier είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο αναγνωρίσιμες πολυτελείς μάρκες ρολογιών και κοσμημάτων στον κόσμο. Γεννημένος στα μέσα του 1800 στο Παρίσι, στην καρδιά του κόσμου της μόδας, ο οίκος Cartier χαρακτηρίστηκε από τον βασιλιά της Αγγλίας Εδουάρδο Ζ’ ως «ο κοσμηματοποιός των βασιλιάδων και ο βασιλιάς των κοσμηματοποιών».

8. OMEGA

Ρολόγια 8 πολυτελείς μάρκες που ξεχωρίζουν - OMEGA

ΠΗΓΗ: A Blog to Watch

Η OMEGA έχει μια αστρική φήμη. Από την ίδρυση το 1848, η μάρκα είναι παρούσα σε μερικές από τις πιο σημαντικές στιγμές του κόσμου. Για πάνω από 170 χρόνια, τα ρολόγια της «γράφουν» παγκόσμια ιστορία, κοσμούν τους καρπούς των πιο ισχυρών ηγετών του κόσμου και έχουν ταξιδέψει ακόμη και στο διάστημα. Το 1917, η Royal Flying Corps της Βρετανίας επέλεξε τα ρολόγια OMEGA ως επίσημους χρονομετρητές για τις μονάδες μάχης τους και την ίδια τακτική ακολούθησε, το 1918, ο στρατός των ΗΠΑ. Από το φεγγάρι έως τον επίσημο χορηγό των Ολυμπιακών αγώνων, η τα ρολόγια OMEGA ήταν εκεί.

 

Συμπερασματικά, τα ρολόγια είχαν πάντα θέση στην εξέλιξη της σύγχρονης ιστορίας. Ο πρώτος άντρας που περπάτησε στο φεγγάρι, πήρε το ρολόι του για τη σεληνιακή του εξερεύνηση. Η πρώτη πτήση δεν θα είχε φτάσει ποτέ στον ουρανό χωρίς το χρονογράφο στην καμπίνα. Καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου, στρατιώτες έζησαν και πέθαναν με ρολόγια στις τσέπες τους. Η Κεντρική Αγορά Χρυσού, με 40 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο του χρυσού και της ωρολογοποιίας, έχει αποκτήσει την απαραίτητη τεχνογνωσία, ώστε να αξιολογεί με σεβασμό και εχεμύθεια ένα επώνυμο ρολόι και τη μοναδικότητά του. Γιατί πράγματι, κάποια ρολόγια γνωστών κατασκευαστών είναι μοναδικά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.