2,5 ΠΕΣΟΣ

2,5 ΠΕΣΟΣ

Πληροφορίες νομίσματος

Το χρυσό νόμισμα των 2½ Πέσος Αργεντινής, στην εμπρόσθια όψη του, απεικονίζει το εθνόσημο της χώρας. Στην κορυφή του εθνοσήμου εμφανίζεται ο διάσημος  Ήλιος της Αργεντινής, ο οποίος βρίσκεται επίσης στη σημαία της χώρας. Πρόκειται για τον χρυσοκίτρινο ήλιο ή “Ήλιο του Μαΐου”. Ο ανατέλλων ήλιος συμβολίζει το ανερχόμενο κράτος. Στο κέντρο του εμβλήματος εμφανίζονται δυο χέρια που σφίγγουν το ένα το άλλο και συμβολίζουν την ενότητα των διαφόρων επαρχιών της Αργεντινής. Τα χέρια φαίνεται ότι ακουμπούν σε έναν ξύλινο πάσσαλο, που αντιπροσωπεύει τη δύναμη και την προθυμία για την υπεράσπιση της ελευθερίας της χώρας, πράγμα που συμβολίζεται με τον Φρυγικό σκούφο στην κορυφή του ξύλινου πασσάλου.

Η χειραψία και ο Φρυγικός σκούφος συμβολίζουν επίσης το εθνικό σύνθημα της Αργεντινής: “En union y libertad”, που σημαίνει “στην ομόνοια και την ελευθερία”. Το δάφνινο στεφάνι που περιβάλλει το έμβλημα είναι σύμβολο δόξας. Πάνω από το εθνόσημο εμφανίζεται η επιγραφή REPUBLICA ARGENTINA, ενώ στο κάτω μέρος αναγράφεται το έτος έκδοσης του νομίσματος.

Στην οπίσθια όψη απεικονίζεται η Ελευθερία, στραμμένη προς τα δεξιά, φορώντας έναν Φρυγικό σκούφο στο κεφάλι.

Διάμετρος: 19 mm
Βάρος: 4.030 grams
Καράτια: 21.6 K
Καθαρότητα: 0.900
Βάρος καθαρού χρυσού: 3.627 grams

Τιμές αγοράς & πώλησης

Αγοράζουμε:
166.3 €
Πουλάμε:

*Οι τιμές που αγοράζουμε συμπεριλαμβάνουν χαρτόσημο 3,6%

Xαρακτηριστικά

Μέταλλο Χρυσά
Χρονολογία 1884
Χώρα προέλευσης Αργεντινή
Διάμετρος 19 χιλ.
Βάρος 4.030 γρ.
Καράτια 21.6 K
Βαθμοί 900°
Βάρος καθαρού χρυσού 3.627 γρ.
Αριθμός νομισμάτων 421 τμχ
Επιστροφή πίσω στα νομίσματα
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.