100 ΕΥΡΩ – ΑΚΡΟΠΟΛΗ

100 ΕΥΡΩ – ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Πληροφορίες νομίσματος

Το 2003, παρουσιάστηκε η ειδική έκδοση των αναμνηστικών νομισμάτων των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Συγκεκριμένα, έξι σειρές (η καθεμία από τις οποίες περιελάμβαναν ένα χρυσό και δυο αργυρά νομίσματα), οι οποίες τέθηκαν σε κυκλοφορία σταδιακά, ως τις 31 Μαΐου 2004. Η νέα έκδοση των Ολυμπιακών νομισμάτων έχει ιδιαίτερη συλλεκτική αξία, αφού αφορά το πρώτο Ολυμπιακό νόμισμα της νέας χιλιετίας, καθώς επίσης, και το πρώτο ελληνικό συλλεκτικό Ευρώ.

Τα χρυσά νομίσματα των 100 Ευρώ, αντλούν τη θεματολογία τους από τον πολιτισμό και απεικονίζουν μνημεία – σταθμούς στην πολιτική διαδρομή της Ελλάδας, όπως το ανάκτορο της Κνωσού, η Ακρόπολη της Αθήνας, το Ζάππειο Μέγαρο, η Ακαδημία Αθηνών, το Παναθηναϊκό Στάδιο, η είσοδος του Σταδίου της Αρχαίας Ολυμπίας.

Τα αναμνηστικά νομίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, έχουν εκδοθεί σε ύψιστη νομισματική ποιότητα (proof) και έχουν μοναδική συλλεκτική αξία, σε σύγκριση με προηγούμενες Ολυμπιακές εκδόσεις. Επιπλέον, ο περιορισμένος αριθμός αντιτύπων και σχεδίων τονίζει τη συλλεκτική τους αξία. Συνολικά, κυκλοφόρησαν 160.000 χρυσά νομίσματα, το καθένα από τα οποία συνοδεύεται από ένα αριθμημένο πιστοποιητικό της Τράπεζας της Ελλάδος.

Διάμετρος: 25 mm
Βάρος: 10 grams
Καράτια: 24 K
Καθαρότητα: 0.999
Βάρος καθαρού χρυσού: 10 grams

Τιμές αγοράς & πώλησης

Αγοράζουμε:
474.07 €
Πουλάμε:

*Οι τιμές που αγοράζουμε συμπεριλαμβάνουν χαρτόσημο 3,6%

Xαρακτηριστικά

Μέταλλο Χρυσά
Χρονολογία
Χώρα προέλευσης Ελλάδα
Διάμετρος 25 χιλ.
Βάρος 10 γρ.
Καράτια 24 K
Βαθμοί 999°
Βάρος καθαρού χρυσού 10 γρ.
Επιστροφή πίσω στα νομίσματα
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.