Την επιλογή των εμπορευμάτων έναντι των ακινήτων, συστήνει ως επενδυτική πρόταση για το υπόλοιπο του 2020, η έκθεση της Wells Fargo για το Α’ εξάμηνο του 2020.

Η κρίση του κορονοϊού έχει αναταράξει τον επενδυτικό κόσμο. Και καθώς οι οικονομίες αρχίζουν να ανακάμπτουν, η Wells Fargo κάνει σημαντικές αλλαγές στις επενδυτικές της επιλογές, λέγοντας “ναι” στα εμπορεύματα και “όχι” στα real estate.

Ο λόγος για τον οποίο η επένδυση σε ακίνητα μπορεί να μην είναι καλή ιδέα αυτή την εποχή, είναι οι δυσκολίες στις πληρωμές ενοικίων που ενδέχεται να έχουν πολλές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των λιανοπωλητών.

Η Wells Fargo συμβουλεύει αυτήν τη στιγμή, την τήρηση αναμονής σε ότι αφορά την αγορά ακινήτων, τουλάχιστον έως ότου εμφανιστούν ορισμένες εμφανώς “θετικές τάσεις” στην αγορά.

Τα εμπορεύματα, όπως και η αγορά ακινήτων, παρουσίασαν επίσης δυσκολίες φέτος, καθώς οι οικονομίες σε όλο τον κόσμο σταμάτησαν. Ωστόσο, σε αντίθεση με τον τομέα των real estate, η έκθεση προβλέπει ανάκαμψη στον τομέα των εμπορευμάτων.

Ο λόγος είναι ότι πολλοί προμηθευτές που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις νέες συνθήκες που προκύπτουν, εξαφανίζονται από την αγορά κατά τη διάρκεια της πτώσης των τιμών των εμπορευμάτων. Έτσι, η μείωση των διανεμόμενων προμηθειών σε συνδυασμό με την αυξημένη ζήτηση, έχει ως συνέπεια οι τιμές των εμπορευμάτων τελικά να αυξάνονται, δημιουργώντας μια επενδυτική ευκαιρία.

Είναι ενδιαφέρον ωστόσο, ότι οι επενδυτές συχνά χάνουν αυτήν την ευκαιρία, προσθέτει η έκθεση, που κλείνει με την πρόβλεψη μιας σταθερής οικονομικής ανάκαμψης των ΗΠΑ το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, με προοπτική μικρής ανάπτυξης για το 2021.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα στη κατηγορία Διάφορα.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.