Όσοι έχουν ασχοληθεί ή απλά λατρεύουν τα επώνυμα κοσμήματα, είναι σε θέση να διακρίνουν ορισμένα συγκεκριμένα στοιχεία που αποτελούν τα χαρακτηριστικά για κάθε οίκο.

Επώνυμα κοσμήματα: Έμπνευση με υπογραφή

Έτσι, όσο κι αν αλλάζει η μόδα στο κόσμημα μέσα στα χρόνια, μπορεί να ξεχωρίσει την υπογραφή από τις αναγνωριστικές γραμμές στον σχεδιασμό. Τι εννοούμε;

Επώνυμα κοσμήματα Έμπνευση με υπογραφή

Επώνυμοι οίκοι και πως τους αναγνωρίζουμε

  • Van Cleef & Arpels: Το γαλλικό brand πολυτελών κοσμημάτων, το οποίο διακρίνουμε συνήθως από τις απεικονίσεις πολύχρωμων ζώων κι εξωτικών λουλουδιών.
  • Chopard: Ένας οίκος που ξεκίνησε το 1860 από την Ελβετία και έχει γίνει κυρίως γνωστός για τα γεμάτα διαμάντια ρολόγια του και τα εντυπωσιακά κολιέ.
  • Charles Tiffany & John Young: Το πρώτο κατάστημα του οίκου άνοιξε το 1837 στη Νέα Υόρκη, ενώ ο οίκος έχει χαρακτηριστεί από τα κομψά κοσμήματα που φόρεσαν διάσημοι ηθοποιοί, δημοφιλείς προσωπικότητες και σπουδαίοι καλλιτέχνες. Αξίζει να σημειώσουμε τα υπέροχα μονόπετρα σε σχέδιοTiffany, τα οποία παραμένουν πρώτα στην καρδιά των γυναικών.
  • Cartier: Τι να πούμε γι’ αυτό τον οίκο; Ξεκίνησε με τα επώνυμα πολυτελή κοσμήματα, με τα διάσημα ρολόγια και χαρακτηριστικά δαχτυλίδια, ενώ πέρασε και στα πολυτελή αξεσουάρ όπως είναι οι δερμάτινες τσάντες, τα στιλό και πολλά ακόμη αντικείμενα υψηλής αξίας.
  • Graff Diamonds Ltd:Ο διάσημος οίκος που ιδρύθηκε το 1960 από τη Lawrence Graff απέδειξε πως η έμπνευση μίας γυναίκας μπορεί να προσφέρει τη θηλυκότητα και μοναδικότητα σε άλλες γυναίκες, με μοναδικές δημιουργίες.

Επώνυμα κοσμήματα Έμπνευση με υπογραφή3

Επώνυμα κοσμήματα ελληνικών οίκων

Οι πιο χαρακτηριστικοί ελληνικοί οίκοι που σχεδιάζουν επώνυμα κοσμήματα είναι Zolotas, Lalaounis, Vildiridis και Bulgari (τον θεωρούμε ελληνικό οίκο αφού ιδρύθηκε από τον Έλληνα Σωτήρη Βούλγαρη).

Ο οίκος Zolotas ξεχωρίζει για το έντονο αρχαιοελληνικό στοιχείο στα σχέδια και τα χρώματα που επιλέγει για τις συλλογές του. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό του είναι ο όγκος στα κοσμήματα, κυρίως στα βραχιόλια και στα εμβληματικά κολιέ του.

Ο οίκος Lalaounis επιλέγει την έμπνευση από τη φύση, τη μυθολογία και τον πολιτισμό συνδυάζοντας στοιχεία από διαφορετικούς πολιτισμούς και μετουσιώνοντας το έθνικ στοιχείο σ’ ένα πολύ elegant και διαχρονικό σύνολο.

Ο οίκος Bulgari ξεχωρίζει για τις minimal γραμμές του σε δαχτυλίδια και σκουλαρίκια, αλλά και για τις συλλογές του από επώνυμα ρολόγια (κυρίως το μοντέλο Serpenti Tubogas).

Ο οίκος Vildiridis τέλος, αναγνωρίζεται από το μεγαλείο των χρυσών κοσμημάτων του τα οποία έχουν έμπνευση από τη φύση (π.χ. έντονα λουλούδια), τη ζωή και την ελληνική ιστορία.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.