Αποθέματα χρυσού Ποιες χώρες έχουν τα μεγαλύτερα

Σύμφωνα με το Business Insider, το 2018 ο όγκος του χρυσού, του πολύτιμου αυτού μετάλλου που αγόρασαν οι κεντρικές τράπεζες, αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πενήντα χρόνων.

 

Μάλιστα, αυτή η αυξητική τάση δείχνει να συνεχίζεται, με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να βρίσκονται στην πρώτη θέση της λίστας των χωρών με τα μεγαλύτερα επίσημα αποθέματα χρυσού.

 

Η λίστα με τις δέκα χώρες με τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού παγκοσμίως, έχει ως εξής:

 

  1. ΗΠΑ: Επίσημα αποθέματα χρυσού: 8.133,5 τόνοι.
  2. Γερμανία: Επίσημα αποθέματα χρυσού: 3.369,7 τόνοι.
  3. Ιταλία: Επίσημα αποθέματα χρυσού: 2.451,8 τόνοι.
  4. Γαλλία: Επίσημα αποθέματα χρυσού: 2.436 τόνοι.
  5. Ρωσία: Επίσημα αποθέματα χρυσού: 2.150,5 τόνοι (Τα αποθεματικά της έχουν τετραπλασιαστεί την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με το Bloomberg).
  6. Κίνα: Επίσημα αποθέματα χρυσού: 1,874,3 τόνοι.
  7. Ελβετία: Επίσημα αποθέματα χρυσού: 1.040 τόνοι. (Με πληθυσμό περίπου 8,4 εκατομμυρίων, η Ελβετία έχει τα μεγαλύτερα κατά κεφαλήν αποθέματα χρυσού).
  8. Ιαπωνία: Επίσημα αποθέματα χρυσού: 765,2 τόνοι.
  9. Ολλανδία: Επίσημα αποθέματα χρυσού: 612,5 τόνοι.
  10. Ινδία: Επίσημα αποθέματα χρυσού: 608,7 τόνοι.

 

Το γεγονός ότι έξι ευρωπαϊκές χώρες αποτελούν κομμάτι της πρώτης δεκάδας των χωρών του κόσμου, με τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού, μας εντυπωσιάζει ιδιαίτερα και είναι κάτι που αξίζει να παρατηρηθεί.

 

Αν θέλετε να επενδύσετε σε μία σίγουρη κι ασφαλή επιλογή για το μέλλον, όπως είναι ο χρυσός, μπορείτε να καλέσετε την Κεντρική Αγορά Χρυσού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα στη κατηγορία Διάφορα ή με ετικέτα .
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας. Με την περιήγηση σε αυτόν τον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.