ΧΡΥΣΗ ΛΙΡΑ
ΑΓΟΡΑ 373.44 €
ΠΩΛΗΣΗ 375.00 €

Χρυσά Κοσμήματα ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

Στην Κεντρική Αγορά Χρυσού αντιμετωπίζουμε τα κοσμήματα που φέρνετε ως «πολύτιμα», πρώτα γιατί έχουν συναισθηματική αξία για εσάς και έπειτα για την υλική τους αξία. Επομένως όταν λέμε «πολύτιμα», εννοούμε τόσο υλικά όσο και συναισθηματικά!

Αγοράζουμε τα κοσμήματά σας ως κόσμημα ή ως χρυσό

Η 40ετής εμπειρία μας στον κλάδο της χρυσοχοϊας, μάς δίνει σήμερα τη δυνατότητα να μεταπωλήσουμε τα κοσμήματά σας σ’ ένα ευρύ δίκτυο έμπιστων και εξίσου έμπειρων συνεργατών. Με αυτή τη δυνατότητα προσφέρουμε την υψηλότερη τιμή πώλησης των κοσμημάτων σας ως κόσμημα και όχι ως χρυσό.

Κριτήρια Αξιολόγησης & Εκτίμησης κοσμημάτων
ως κόσμημα ή ως χρυσό

Βάσει των παρακάτω κριτηρίων αποφασίζουμε αν το κόσμημα θα αγοραστεί στην τιμή κοσμήματος ή στην τιμή χρυσού.

  • Η αισθητική και ο σχεδιασμός
  • Το βάρος σε χρυσό
  • Η χρονολογία κατασκευής
  • Οι πολύτιμοι (ή μη) λίθοι που μπορεί να έχει πάνω
  • Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κόσμημα
  • Ο σχεδιαστής και κατασκευαστής
  • Το χρώμα του μετάλλου
  • Η περιεκτικότητα του μετάλλου (καράτια)

Βασική μονάδα μέτρησης της καθαρότητας του χρυσού είναι το καράτι (Κ), που μας δείχνει την περιεκτικότητα χρυσού σ΄ένα κόσμημα ή αντικείμενο. Τα καράτια μετριούνται σε κλίμακα εύρους από 0 έως 24. Τα πιο συνήθη καράτια στα ελληνικά κοσμήματα είναι 9, 14, 18 ή 22. Όσα περισσότερα καράτια, τόσο μεγαλύτερη είναι η αξία!

Εκτός από το καράτι όμως, υπάρχει και ένα άλλο καθοριστικό χαρακτηριστικό που είναι το χρώμα του χρυσού, που ξεκινάει με το κλασικό κίτρινο και μετά μπορεί με τις ανάλογες προσμείξεις να γίνει λευκό ή ροζ χρυσό.

Μετά από 40 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο του χρυσού, έχουμε μάθει να αξιολογούμε τα κοσμήματα και πολύτιμα αντικείμενα με τον πιο δίκαιο τρόπο.
Καθαρός χρυσός

Καθαρός χρυσός

Υπάρχουν δύο είδη καθαρού χρυσού, ο βιομηχανικός χρυσός που προέρχεται από ανακύκλωση κοσμημάτων και χρυσών αντικειμένων και ο επενδυτικός χρυσός, δηλαδή οι σφραγισμένες ράβδοι χρυσού που ξεκινούν από ένα γραμμάριο και φτάνουν μέχρι το ένα κιλό

Χρυσά αντικείμενα

Χρυσά αντικείμενα

Υπάρχουν αντικείμενα που περιέχουν χρυσό και δεν είναι κοσμήματα (κομπολόι, κλειδοθήκη, ένα κομμάτι από χρυσό μπρασελέ). Αυτά τα αντικείμενα τα αγοράζουμε βάσει του βάρους τους (γραμμάρια) και της περιεκτικότητάς τους (καράτια).