ΧΡΥΣΗ ΛΙΡΑ
ΑΓΟΡΑ 373.44 €
ΠΩΛΗΣΗ 375.00 €

Ασημένια Κοσμήματα
& Σκεύη

Κάποτε τα ασημένια σκεύη είχαν την τιμητική τους στα σπίτια. Ήταν πάνω στην τραπεζαρία ή τον μπουφέ και διακοσμούσαν με αρχοντιά τον χώρο. Παρόλο που η μόδα στη διακόσμηση έχει πλέον αλλάξει, η αρχοντιά ενός ασημένιου σκεύους παραμένει αναλλοίωτη μέσα στον χρόνο. Το ίδιο και η αξία αυτών των σκευών.

Η έμπειρη ομάδα της Κεντρικής Αγοράς Χρυσού αξιολογεί με σεβασμό τα ασημένια σκεύη και σας δίνει την καλύτερη δυνατή αξία της αγοράς.

Κριτήρια αξιολόγησης για τα Ασημένια Σκεύη

Όταν μιλάμε για ασήμι, τότε η εκτίμηση γίνεται κυρίως με βάση την περιεκτικότητα αφού μονάδα μέτρησης καθαρότητας του ασημιού είναι οι βαθμοί με κλίμακα των 1000. Οι βαθμοί υπάρχουν συνήθως σ’ ένα εμφανές σημείο με ειδική σφραγίδα (800ο, 825ο, 850ο, 900ο, 925ο, 950ο).

Όσο περισσότεροι είναι οι βαθμοί τόσο πιο πολύτιμο είναι το αντικείμενο! Όταν δεν έχει σφραγίδα συνηθίζεται να είναι επάργυρο, δηλαδή απλά ένα κομμάτι από μέταλλο που είναι επικαλυμμένο με άργυρο (ασήμι).

Το γνωρίζατε ότι το ασήμι είναι από τα πρώτα μέταλλα, που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος κατά την προϊστορική εποχή;

Άλλα κριτήρια εκτίμησης και αξιολόγησης
ενός ασημένιου σκεύους είναι:

  • Η χρονολογία κατασκευής
  • Το σχέδιο
  • Ο κατασκευαστής ή το brand
  • Η κατάσταση στην οποία έχει διατηρηθεί μέσα στα χρόνια
  • Το βάρος του

Τα παραπάνω χαρακτηριστικά εκτίμησης ισχύουν και γαι τα ασημένια κοσμήματα, τα οποία παραμένουν διαχρονικά ειδικά όταν είναι υψηλής αισθητικής ή έχουν ένα συγκεκριμένο design επώνυμου οίκου.

Το ασήμι πήρε το σημερινό όνομά του από τη λατινική λέξη “argentum” ή και την ελληνική “αργυρός” και είναι το μόνο χημικό στοιχείο από το οποίο ονομάστηκε ένα κράτος, η Αργεντινή.